'ssk' - student!


2010-01-27 15:22:36
Ja, nu ni. Nu har Mallan börjat högskolan och fan vad vuxet det känns och jag som inte ens känner mig vuxen. Jag vill alltid vara liten! Började i måndags och har redan ett seminarie på fredag så jag pluggar förfullt. Men jag är nog klar för i dag nu i allafall, kanske tar lite i kväll också.

I går var jag på friskis och träna, asskönt! Behövde göra något annat. Är så långa dagar nu.. Så efter att jag slutat mötte jag upp Madde på stan och sen åkte vi hem till henne och köpte med oss donken-mat på vägen hem.  Det var smarrigt! Sen tog vi hennes vilda blå och åkte ner till mig och var här ett tag innan vi tog gick ner till träningen! Så nu ska Madde också köpa friskiskort :D hela srs är snart med, haha. Borde trycka upp t-shirtar med srs-loggan på (:

Nu ska jag klä på mig lite efter att ha legat i ett bad och pluggat!

Stalldag


2010-01-22 10:00:34
Hej och godmorgon på er ♥

I dag fick jag gå upp med tuppen för att skjutsa mamma till jobbet, ville ha bilen i dag så då fick det bli så. Jag är astrött men jag har bestämt mig för att inte gå och lägga mig för att somna om. Det är lika bra att vänja sig vid att gå upp, på måndag börjar ju allvaret. 3 år med plugg har jag att vänta mig, ohmygod! Men det blir nog bra.

Nu ska jag snart göra mig i ordning för att åka och ha en heldag i stallet och mysa med totton. Har haft lite dåligt samvete för att jag inte lagt ner så mycket tid med borstning och mys som man borde ha gjort och därför tänkte jag gottgöra det i dag i stället. Tänkte ta en ridtur och även städa lite i boxen, det är typ spindelnät överallt och asmycket damm så det är nog verkligen på tiden! I morgon är det träning för Carina som gäller. Blir nog väldigt mycket skrittjobb för att komma i gång igen. Men jag hoppas på att det kommer o gå bra i allafall, känner att jag vill nu! Är trött på att allt går somen bergodalbana. När det går som bäst så blir han dålig i stället och när man inte har så mycket tid så är det då man ska rida.. oh jag vill inte. Från att vinna km och sen dagarna efter blir tjock och svullen i benen. Det går bara upp och ner. Men nu hoppas vi på ännu en bra nystart.

Var och tränade på friskis i går, gick lysnande. Det är ju så himla skönt och träna, har köp kort nu med för den här terminen. Hoppas bara på att man hinner med sen när allt plugg sätter i gång på riktigt. Men det ska vi nog kunna ordna, det är ju ganska bra tider ändå. 

Längtar tills på måndag med när jag äntligen kan börja använda min nyinköpta iphone på riktigt. Har fortfarnande inte fått över mitt gamla nummer till den så jag använder två förtillfället. Men på måndag ska det vara klart! Förövrigt är jag väldigt nöjd med den. Men jag bara väntar på att jag ska tappa den i stallgolvet en vacker dag och då är det inte lika roligt längre.. Men vi får hoppa på att det inte händer i allafall.

Nu ska jag gå och ta mig en muffins som jag bakat. Väldigt lyckade blev dom. Kladdkakemuffins med dumle i, yummi!

Ha en bra dag mina kära vänner.

Schemat fullt


2010-01-17 14:26:58
Tyvärr hinner jag inte blogg nu, har varit fullt i helgen med barnpassande och såvidare. Men jag tror det får bli en redig bloggdag i morgon. Återkommer!

Du är det bästa jag vet


2010-01-13 19:52:27

Jag skulle ge vad som helst för att ha min finaste här nu! Han gör mig hel.


Jag är precis uppkommen från badet. Det var ett väldigt bra initiativ kände jag nu efteråt, jag blev alldeles varm i kroppen efter att ha varit i ett kallt stall och tagit hand om hästen. Men nu känner jag mig lite upptinad igen.

I dag har jag hunnit med mycket faktiskt. Vaknade av att mamma väckte mig innan hon skulle åka till jobbet vid elva, så då gick jag upp och gjorde henne sällskap vid frukosten. Sen fick jag ett ryck och packade träningskläder för att träna på sportsbar! Jag passade på att åka snålskjuts med mamma. Väl framme så insåg jag att jag var alldeles ensam i gymmet och det var grymt skönt. Kunde träna vad jag ville och ta det lugnt utan att bli stressad av alla andra. Jag tränande cirka en timme inklusive stretch. Även det ett mycket bra initiativ faktiskt.
På vägen hem gick jag förbi Willy's och köpte mig en banan som jag kunde smaska på påvägen hem, mums.

Sen väl hemma var det stallet som gällde men innan det lite lunch, rester av ost- och skinkpajen sen i går fick det bli och den var ju inte sämre i dag direkt. Den mesta maten bli faktiskt godare dagen efter när det fått stå och dra till sig lite.

Nae, nu ska jag ringa min pappa och fråga vart han håller hus. Jag är hungrig!


Banana pancakes


2010-01-12 11:35:05
Jag har precis gjort mig en smoothie med hallon och blåbär, vart väldigt gott måste jag säga! Sött på ett nyttigt sätt. Jag har trotts allt börjat gå in i något nytt nu. Nya matvanor och mer motion, och änsålänge går det över förväntan faktiskt! Jag och mamma satt i söndags och tillverkade en matsedel för 4 veckor som vi ska gå runt på. Så i dag står det ost-och skinkpaj på shemat. Känns bra att göra så nu eftersom att jag sen behöver matlådor när skolan börjar. Har verkligen inte råd med att äta ute varje dag och jag har hört att maten i matsalen inte är något vidare. Sen ska man ju alltid bilda sin egen uppfattning och inte gå efter rykten, jag vet.

I söndags var jag ute med Sanna och tog en stavpomenad. Vi tog bilen ner till mig och sen gick i från mig ut till Kulltorp igen där Jens och Stig höll på och fixade. Sen på kvällen när jag hade skjutsat Jens så åkte jag till Nattis och även vi tog en promenad runt stan! Och i går tog jag mig en promenad ner till hemköp för att handla vad som behövdes till min kulinariska lunch, pastasallad med frukt. Väldigt enkelt att göra och väldigt gott.

Det ni behöver är:
Pastskruvar (helst dom som är gröna, röda och gula)
Rökt skina
Salami
Grönsallad (Vad ni vill ha i bestämmer ni själva, jag hade i allfall sallad och gurka)
Nätmelon eller honungsmelon
Morot
Pesto

Ni får uppskatta själva hur mycket ni har i, beror på hur hungriga ni är, haha. Själv gör jag alltid för mycket.
I bland brukar jag köra med kassler som jag tärnar, också väldans gottit.

I dag vet jag inte vad jag ska hitta på för något gott. Funderar på att att bara ta resterna sen i går. Kassler med ananas och riven ost på. Fast jag är inte sugen på det i dag, haha.

Nu ska jag se vad jag ska hitta på här näst. Har Maija sovandes i min säng! Vi hade myskväll i går, skulle ha bastat med proppen gick två gånger så pappa var inte så glad så vi fick helt enkelt strunta i bastun. I stället tände vi en brasa och kollade på annorlunda familjer och spårlöst. Vi åt massa gott också, vindruvor, jordgubbar, litchieplommon, stjärnchips och ost och kex. Det var helt klart en superkväll. Hon åkte hem runt elva men sen kom hon tillbaka vid halv två! Är ganska trött i dag (vi var uppe halva natten) men jag kan inte sova så jag funderar på i stället att läsa twilight! Guuuu så bra.


Better together


2010-01-11 11:01:57

Hej igen alla glada läsare! Nu ska jag förhoppningsvis vara på tråden igen, har nämligen tagit en liten paus från bloggandet.

På senaste tiden har det hänt mycket, Jens har varit hemma i 3 veckor, julafton, 1 års-dagen med Jens, nyårsafton, massa mys och tävlande på Figaro och så har jag även kommit in på högskolan!

Tävlade i Lördags och det gick super! Askul att vi är i gång lite igen. Red Lb:0 an på 70,31 % och vann HEJA! Han kändes fin redan när jag tog tyglarna så det kändes bra! Så nu är jag visst klubbmästare på ridhäst :)
Har kollat på ridsport efter tävlingar, så nu blir det nog att åka i våg en del i vår. Första blir nog mjölby den 14 februari om allt går som planerat! Har ju fått en plats hos Carina nu också så nu blir hårdtrim framöver.
(Lägger in bilder senare i dag, dom ligger nämligen på pappas inlogg)

I går åkte Jens upp igen, känns väldigt tråkigt faktiskt. Har haft det väldigt mysigt dom här veckorna. Just nu har jag inte alls någon bra känsla i magen, men jag vet att det går över om några dagar. Det brukar det göra!
Klart det känns lite precis när har åkt, han har ju trots allt varit hemma i hela 3 veckor nu! Älskade Jens <3

Åter kommer snart igen!


Lördag


2010-01-02 18:21:23
Hoppsan hejsan vilken dålig uppdatering.. Men så kan det vara i bland. Nu har det ju varit jul och nyår så jag har haft annat för mig. Men det ska nog bli bättre med den snart!

Nu sitter jag hemma, har varit i stallet och tränat på Figaro för Carina. Gick kalas, eller han var ju inte jättefin men jag hittade hur jag skulle göra och framförallt veta hur jag skulle sitta i sadeln och inverka på rätt sätt och det är ju det viktigaste innan man kan få hästen på topp. Så nu känns det verkligen som vi är pågång!
Tävling nästa helg, KM i dressyr på hemmaplan. Känns skönt!

Nae vi hörs mina vänner, puss